4 Sze
2017

Ilyen volt a ’17-es nyár, milyen lesz az ősz?

Category:Olvasnivalók

Elsőként azt szeretném világgá kürtölni, mennyire büszke vagyok a kis csemetéimre, akik egész nyáron jártak edzésre! Látni fogjátok ráadásul, hogy ez nemcsak kb. van így, hanem az edzésversenyben is egy dobogós kölyök van az élbolyban!

Sikerült elérni ezeknél a gyerekeknél, hogy a harcművészeti gyakorlást ne egy kötelező iskolán, óvin kívüli elfoglaltságnak tekintsék, amolyan szakkörnek, hanem bizonyos szinten az életük természetes és örömteli részének – és ez azt jelenti, hogy a szünidő az iskolára vonatkozik, tehát mi oka lehet, hogy az edzés elmaradjon…?!

Név szerint is felsorolnám őket példaként (azokat is, akik legalább néhányszor letaláltak a terembe, ha nem is minden alkalomra…):

Hal Zalán (Tapolcáról egyedüliként kitartva végig), Baranyi Bendegúz (25), Biró Benjamin (17), Csordás Csaba és Julcsi (7, 6), Gőgös Gergő (21), Horváth György (18), Kovács Bence (28!), Kulcsár Zoli (23), Léránt Barni (24), Molnár Bátor (26), Pápai Szilárd (25), Szabó Csongor (12), Székely Kristóf (15).

Köszönöm nektek! Rengeteg erőt adtok, motiváltok, hogy lehet így gondolkozni és érdemes is!

Nos, a nyári edzésverseny eredménye:

 1. Wéber Zsolt (37) ismét
 2. Grubánovics Tamás (36) – visszatért és rögtön szoros a verseny…
 3. Kovács Bence (28) – a leglelkesebb kisfarkas

Rajtuk kívül a nyáron azért sokan folyamatosan és lelkesen jártak a felnőttek közül is, bőven 20 fölötti edzésszámmal, de a heti 1 edzéses átlag is még többeknek megvolt.

A nyár ezúttal a nagy költözések ideje volt! Sümegen és Tapolcán is.

Egyrészt a Tapolcai Önkormányzat a városközpontban levő helyet másként szándékozott hasznosítani – új akadémiánk a focipálya mellett lett. Kicsit keskenyebb a tatami, de a felület 1m2-rel nőtt, a körülmények pedig szerintem jelentősen javultak a kiszolgáló helyiségek tekintetében, egyértelműen előrébb léptünk. Köszönjük szépen az Önkormányzatnak és Rédli Károlynak a segítséget!

Sümegen pedig a nyár elején megtaláltuk az otthonunkat, ami egyben az új akadémiának is otthont fog adni. A nyár alatt már a miénk is lett, lassan készülget, remélhetően még szeptemberben a dojo is elkészül és tetszeni fog nektek is. Köszönöm a támogatást a jánosházi Tüzépnek – Nagy Gézának, Pócza Daninak, Varga Andrásnak, Kovács Andrásnak, Kulics Petinek, Varga Antinak, Pelikán Ferinek, Görög Jani bácsinak – a rengeteg segítséget pedig Sümi papának és Piri maminak. Ideiglenes helyszínt Kapitány úr biztosított nekünk a Várcsárdában, Papp Tomi közbenjárásával, Papp Laci bácsi segítségével – de köszönöm Capári doktornak is a felajánlást. Tiszteljétek a helyet, amíg ott vagyunk, és fogyasszatok nyugodtan edzés után bármit.

A tervek a következők:

 • szeptemberben újra indul Tapolcán is a délelőtti edzés – egyenlőre szerdán 10:30
 • Sümegen egyelőre visszavesszük heti két alkalomra a délelőtti edzéseket: kedd és péntek 10:30
 • Sümegcsehin is újra leszünk az iskolában
 • a hó közepére szeretném a sümegi dojot üzembe helyezni – megnyitó szeminárium, övceremóniák valószínűleg egybe fognak esni ezzel az indulással
 • versenyek indulnak – ami talán változás lesz, hogy a Globalon csak érvényes “Versenyezhet” sportorvosival lehet indulni az év eleji bejelentésnek megfelelően, erre számítsatok
 • Marcaliban lesz a következő lehetőség a sport jitsuban rangsorolni magatokat
 • Nagykanizsán ismét lesznek szemináriumok minden hónapban
 • már megvan a Hun Open időpontja – készüljetek és induljunk minél többen!

A Globálon a következő újdonságok vannak:
“A védett (Manó, Gyermek 1, Gyermek 2) korosztályoknak a Liga fordulókon nem versenyt, hanem játékos sportvetélkedőt rendezünk.
500 Ft-tal emelkedik a nevezési díj.
Ezentúl egy versenyző egy versenyszámon belül maximum kettő nevezést adhat le.
Ezentúl egy versenyző maximum egy Open nevezést adhat le.
Megállapítjuk az 5.-8. helyezetteket is ezentúl. A lebonyolítási rendszer nem változik, érmeket és okleveleket továbbra is azok kapnak, akik eddig is.
Csak arra a versenyzőre adható le nevezés, akinek a webes nyilvántartásban ki van töltve a neve, az édesanyja neve, a születési dátuma és mind a sportorvosi, mind a sportbiztosítás érvényességi dátuma ki van töltve és nem kisebb, mint a verseny napja.
A csiki-csuki nem pontozott a leszorítások esetén sem, azaz leszorítással maximum 4 pont szerezhető addig, míg az ellenfél leszorításba kezd, pontot szerez vagy a versenyzők újrakezdési pozícióba kerülnek.
Kötelező a papucs használata. Segítőink elküldik lábat mosni azt a versenyzőt, aki mezítláb jön a tatamihoz.
Csak sárga COACH pólóban széken ülve lehet instruálni a versenyzőt, ahogy az már az előző budapesti fordulón is volt.”

Kitéptem Fudó Mjóó szívét és beleharaptam.
A szám véres, a szemem hideg, a lelkem csendes.
Győzelem, vereség – mindkettő elhagyott…
Csak harcolni tudok.

Amikor kisimul a tó vize,
A szél puhán simogat,
Megpihen a föld: terjed a láng.
Egyik ág a másiknak adja – sötétben, hidegben, némán…
Üvöltsetek Farkasok!