23 Sze
2015

Szponzoráció

Category:Promó

Barátaim!

Manapság egy sportegyesületnek szüksége van külső segítségre, ha nem olimpiai sport és nem kiemelten kezelt csapatsport. Olimpiai sportággá válás jórészt politika, nagyban játszott móka nagyhatalmaknak és nagyhatalmú szervezeteknek – mi egyik se vagyunk… A harcművészet pedig jellemzően nem csapatsport, ha a tömegverekedést leszámítjuk – így a társasági adó se pálya nekünk…

Mi az, amiben mi vagyunk nagyok?

 • egészséges mozgás, egészséges közösség (az általános közhelyeken túl nem az edzések utáni közös füstölés és piálás jellemző ránk…)
 • a brazil jiu jitsu jellemzően nagyon szórakoztató – ebben, jó értelemben, vetekszik a focival, ami annak szórakoztató volta miatt is olyan népszerű. A BJJ is ezért hódít jellemzően világszerte, még Hollywoodban is…
 • a harcművészet alapértékei: tisztaság, tisztesség, becsület, szerénység, bajtársiasság, intelligencia, empátia, önbizalom, lelki béke…
 • nem a szájkarate van főszerepben, többet kell tudni a változatos káromkodásnál, ami amúgy sem engedett, egyszerűen dicstelen. Ehelyett egymás segítése a fontos az edzéseken a fejlődés útján és az életben is, mivel mindannyiunk előbbre jutása a többiektől is függ. Ilyen szempontból nagyon erős csapatsport vagyunk – és nagyon erős a társadalmi hatása annak, ha mi sokan vagyunk!
 • Több, mint sport: nem ki-, hanem beleöregedni lehet, annak, aki valóban a mélyére ás. Életstílus, hivatás, 30 évesen nem abbahagyni kell és kintről észt osztani, hanem a tudást nagyon komolyan elmélyíteni. És ez nem puszta idea keveseknek, hanem egyértelműen látszik, hogy azok tömegei maradnak élethosszig harcosok, akik elkezdik.

Sok dolgot lehetne még leírni, de ennek az irománynak a célja a támogatás keresés.

Az irányzatunk alkalmas komoly misszió végrehajtására és én magam is erős küldetéstudattal bírok – nagyon erős a társadalmi hatása annak, amit teszek minden nap. Ehhez viszont szükség van hatékony és folyamatos külső segítésre:

 • nemzetközi táborok és szemináriumok szervezése, az ilyenekre való eljutás segítése: egész más dimenzió, nagyon különleges lehetőség arra, hogy nagyot lépjünk előre. Ha sokan jutunk el egy ilyen fórumra, érezhető kollektíven a csapat haladásában.
 • versenyzés: alapvetően nemzetközi és világversenyekre járunk. Ezekből is van nagyon sok, így ha már áldozunk rá, legyen minél nagyobb a dicsőség és egyéb hozadéka.
 • nagyon jól működnek és erősek a gyermekcsoportok. Az utánpótlás nevelésnek is túl kell mutatnia viszont a heti pár alkalmas játékokon: komoly versenyzők kineveléséhez a táboroztatás és folyamatos versenyeztetés nagyon kell, de ez az amúgy is terhelt családi kasszáknak nem finanszírozható hatékonyan. Évente 1-2 versenyt tudnak csak a lelkes családok bevállalni – muszáj rá forrást találni…
 • az oktatói stáb folyamatos és hatékony képzése. Próbáltam önerőből, de nem megy. A csapatainkat is sokkal jobban és évente többször össze kellene hozni közös gyakorlásra, a munka összehangolása céljából. Ezekre a feladatokra rengeteg ötletem van, de erős az anyagi gát. (A világszervezet képzése személyenként 100$ nagyságrendű összeg – hasznos lenne minél többeknek lehetővé tenni az elérését…)
 • a hivatalos edző- és versenyruha nem hazai fizetésekhez készül. Az uniformisnak ugyanakkor edzésen is és versenyeken is hatalmas szerepe van az összetartozás kifejezésében, erősítésében. Ha a hazai alacsonyabb minőségű ruházat árfekvésén tudnánk a hivatalos ruhákat biztosítani, hatalmas lökést jelentene.
 • az akadémiák felszereltsége mindig javítható – természetesen nem valamiféle luxusfokozat elérése a cél, de az sajnos napjainkban érezhető, hogy minél vonzóbb egy akadémia, minél jobb felszereltségű, annál jobban tudja teljesíteni a küldetését, annál többen jönnek látogatni. A felszereltség mellett a jó helyen működő teremnek a költségei is magasabbak ráadásul alapból.

Ezek és hasonló apróságok tehát a célok – mindegyik viszonylagosan porszem a közéletben tapasztalható óriásprojektekhez képest, ugyanakkor családok, egész közösségek, települések élete, értékrendje alakítható az ösvénnyel, amin járunk.

Hogy miből lehet támogatni? Mekkora háttér kell hozzá?

1% fogadóképesek vagyunk 2017–től, így ebben a tekintetben nem szükséges semmi hozzá, csak szándék. Köszönjük!

A tapasztalataim szerint az általános közhangulattal ellentétben rengeteg magánember van, akinek a bankszámláján 6-7 számjegyű tartalék van, amiből 10-20 ezer Ft támogatásként a teljesen hivatalos egyesületi számlára való utalás észre se vehető, akár néhány havi rendszerességgel sem megterhelő. Mennyi 10 évnél fiatalabb felső kategóriás autó szaladgál az utakon? – egy ilyen autótulajdonos 1-2 tank benzin árát észre se veszi a havi számlakivonatán, ha azt felénk irányítja. A rengeteg eladósodott ingatlan mellett hányszázezer család van, akinek több ingatlanja, nyaralója, birtoka van? Nekik sem okozhat komoly vérveszteséget pár tízezer Ft.

És a cégek… Nagyon sok több tízmilliós-százmilliós, milliárdos bevételű cég van, akinek 200ezer Ft mondjuk a délelőtti forgalmazásában is elvesző tétel (nekünk meg az hatalmas összeg, két havi létezés, illetve rengeteg dologra felhasználható minden más téren…). Cégeknél ráadásul a reklámszerződés eleve költségként lekönyvelhető tételként jelentkezik.

 

Számlaszám:
10402740-50526657-52891009

Kitéptem Fudó Mjóó szívét és beleharaptam.
A szám véres, a szemem hideg, a lelkem csendes.
Győzelem, vereség – mindkettő elhagyott…
Csak harcolni tudok.

Amikor kisimul a tó vize,
A szél puhán simogat,
Megpihen a föld: terjed a láng.
Egyik ág a másiknak adja – sötétben, hidegben, némán…
Üvöltsetek Farkasok!

Akadémia

Brazil Jiu Jitsu – kölyök / felnőtt

Katori Shintō Ryū

Aiki Jutsu

Utcai harc / MMA / no gi grappling

Délelőtti és esti időpontok

Nyitott akadémia

Magánedzések

Szemináriumok, képzések

Meditáció, csikung

Yūmeihō masszázs és torna