23 Sze
2015

Szponzoráció

Category:Promó

Barátaim!

Manapság egy sportegyesületnek szüksége van külső segítségre, ha nem olimpiai sport és nem kiemelten kezelt csapatsport. Olimpiai sportággá válás jórészt politika, nagyban játszott móka nagyhatalmaknak és nagyhatalmú szervezeteknek – mi egyik se vagyunk… A harcművészet pedig jellemzően nem csapatsport, ha a tömegverekedést leszámítjuk – így a társasági adó se pálya nekünk…

Mi az, amiben mi vagyunk nagyok?

 • egészséges mozgás, egészséges közösség (az általános közhelyeken túl nem az edzések utáni közös füstölés és piálás jellemző ránk…)
 • a brazil jiu jitsu jellemzően nagyon szórakoztató – ebben, jó értelemben, vetekszik a focival, ami annak szórakoztató volta miatt is olyan népszerű. A BJJ is ezért hódít jellemzően világszerte, még Hollywoodban is…
 • a harcművészet alapértékei: tisztaság, tisztesség, becsület, szerénység, bajtársiasság, intelligencia, empátia, önbizalom, lelki béke…
 • nem a szájkarate van főszerepben, többet kell tudni a változatos káromkodásnál, ami amúgy sem engedett, egyszerűen dicstelen. Ehelyett egymás segítése a fontos az edzéseken a fejlődés útján és az életben is, mivel mindannyiunk előbbre jutása a többiektől is függ. Ilyen szempontból nagyon erős csapatsport vagyunk – és nagyon erős a társadalmi hatása annak, ha mi sokan vagyunk!
 • Több, mint sport: nem ki-, hanem beleöregedni lehet, annak, aki valóban a mélyére ás. Életstílus, hivatás, 30 évesen nem abbahagyni kell és kintről észt osztani, hanem a tudást nagyon komolyan elmélyíteni. És ez nem puszta idea keveseknek, hanem egyértelműen látszik, hogy azok tömegei maradnak élethosszig harcosok, akik elkezdik.

Sok dolgot lehetne még leírni, de ennek az irománynak a célja a támogatás keresés.

Támogatás nélkül tudunk heti pár este edzegetni, kis hobbiklubként, baráti körként összejárni. Ez működik könnyedén, a jelenlegi helyzetünk a tavalyi támogatásoknak köszönhetően stabilizálódott, egyik hónapról a másikra megvagyunk.

Az irányzatunk azonban alkalmas ennél sokkal komolyabb misszió végrehajtására és én magam is erős küldetéstudattal bírok – ahogy már említettem, nagyon erős a társadalmi hatása annak, amit teszek minden nap. Ehhez viszont szükség van hatékony és folyamatos külső segítésre:

 • nemzetközi táborok és szemináriumok szervezése, az ilyenekre való eljutás segítése: egész más dimenzió, nagyon különleges lehetőség arra, hogy nagyot lépjünk előre. Ha sokan jutunk el egy ilyen fórumra, érezhető kollektíven a csapat haladásában.
 • versenyzés: alapvetően nemzetközi és világversenyekre járunk. Ezekből is van nagyon sok, így ha már áldozunk rá, legyen minél nagyobb a dicsőség és egyéb hozadéka.
 • nagyon jól működnek és erősek a gyermekcsoportok. Az utánpótlás nevelésnek is túl kell mutatnia viszont a heti pár alkalmas játékokon: komoly versenyzők kineveléséhez a táboroztatás és folyamatos versenyeztetés nagyon kell, de ez az amúgy is terhelt családi kasszáknak nem finanszírozható hatékonyan. Évente 1-2 versenyt tudnak csak a lelkes családok bevállalni – muszáj rá forrást találni…
 • az oktatói stáb folyamatos és hatékony képzése. Próbáltam önerőből, de nem megy. A csapatainkat is sokkal jobban és évente többször össze kellene hozni közös gyakorlásra, a munka összehangolása céljából. Ezekre a feladatokra rengeteg ötletem van, de erős az anyagi gát. (A világszervezet képzése személyenként 100$ nagyságrendű összeg – hasznos lenne minél többeknek lehetővé tenni az elérését…)
 • a hivatalos edző- és versenyruha nem hazai fizetésekhez készül. Az uniformisnak ugyanakkor edzésen is és versenyeken is hatalmas szerepe van az összetartozás kifejezésében, erősítésében. Ha a hazai alacsonyabb minőségű ruházat árfekvésén tudnánk a hivatalos ruhákat biztosítani, hatalmas lökést jelentene.
 • az akadémiák felszereltsége mindig javítható – természetesen nem valamiféle luxusfokozat elérése a cél, de az sajnos napjainkban érezhető, hogy minél vonzóbb egy akadémia, minél jobb felszereltségű, annál jobban tudja teljesíteni a küldetését, annál többen jönnek látogatni. A felszereltség mellett a jó helyen működő teremnek a költségei is magasabbak ráadásul alapból.

Ezek és hasonló apróságok tehát a célok – mindegyik viszonylagosan porszem a közéletben tapasztalható óriásprojektekhez képest, ugyanakkor családok, egész közösségek, települések élete, értékrendje alakítható az ösvénnyel, amin járunk.

Hogy miből lehet támogatni? Mekkora háttér kell hozzá?

1% fogadóképesek vagyunk 2017–től, így ebben a tekintetben nem szükséges semmi hozzá, csak szándék. Köszönjük!

A tapasztalataim szerint az általános közhangulattal ellentétben rengeteg magánember van, akinek a bankszámláján 6-7 számjegyű tartalék van, amiből 10-20 ezer Ft támogatásként a teljesen hivatalos egyesületi számlára való utalás észre se vehető, akár néhány havi rendszerességgel sem megterhelő. Mennyi 10 évnél fiatalabb felső kategóriás autó szaladgál az utakon? – egy ilyen autótulajdonos 1-2 tank benzin árát észre se veszi a havi számlakivonatán, ha azt felénk irányítja. A rengeteg eladósodott ingatlan mellett hányszázezer család van, akinek több ingatlanja, nyaralója, birtoka van? Nekik sem okozhat komoly vérveszteséget pár tízezer Ft.

És a cégek… Nagyon sok több tízmilliós-százmilliós, milliárdos bevételű cég van, akinek 200ezer Ft mondjuk a délelőtti forgalmazásában is elvesző tétel (nekünk meg az hatalmas összeg, két havi létezés, illetve rengeteg dologra felhasználható minden más téren…). Cégeknél ráadásul a reklámszerződés eleve költségként lekönyvelhető tételként jelentkezik.

A célom nem az, hogy összeszedjek néhány százezer Ft-ot, amit felélünk pár hónap alatt – láttam már számomra hihetetlen módon milliókat összedobni ésszerűtlenül semmiségekre. Én azt gondolom, olyan szépen teljesítettünk folyamatosan az utóbbi években, változatlan lelkesedéssel, hogy lelkiismeret furdalás nélkül örülhetünk annak is, ha a számlánk nem a havi bankszámlavezetés díjaival, meg néhány versenynevezés elküldésével 0-5000,- Ft között nyit-zár, hanem 7 számjegyű összeg áll rendelkezésünkre, hogy továbbgondoljuk a következő lépéseinket, tervezhessünk,…

Az éves költségvetésünk 5millió Ft körül mozog – ennek szinte a teljes részét az képezi, hogy amelyik tag akar valamit, az befizeti azt a pénzt, amit továbbítunk.

Mindezek után a következő ajánlatom van, ha nemes célra van felajánlása bárkinek, aki magára ismer a fentiekből és érzi, hogy minket érdemes tolni…:

 • 50.000,- megjelenés a honlapunkon, mint a támogatónk + egy fő éves edzése a kölyök-jitsu csoportban
 • 100.000,- megjelenés a honlapunkon, mint a támogatónk + egy fő éves edzése bármelyik csoportban
 • 150.000,- megjelenés, mint a támogatónk (honlapon, pólón, médiában hírekben, cikkekben, molinón, autón matricán) + egy fő féléves magánedzése heti egy alkalommal
 • 200.000,- megjelenés, mint a támogatónk (honlapon, pólón, médiában hírekben, cikkekben, molinón, autón matricán) + egy fő féléves magánedzése heti két alkalommal

Ennél magasabb támogatásnak is bőven van helye, az ellenszolgáltatási igényeket személyesen egyeztetjük.

A magánedzések tetszőleges témában megvalósíthatóak: önvédelem, brazil jiu jitsu, no gi grappling, MMA, aikidó, katori sintó rjú.

Mindez szerződéssel, számlával, hivatalosan elszámolhatóan.

Nektek, Önöknek olyan lehetőség, ami az egész életet megváltoztatja, sok támogatás bizonyosan több emberke életére is hat – nekünk létfontosságú!

 

Számlaszám:
10402740-50526657-52891009

Kitéptem Fudó Mjóó szívét és beleharaptam.
A szám véres, a szemem hideg, a lelkem csendes.
Győzelem, vereség – mindkettő elhagyott…
Csak harcolni tudok.

Amikor kisimul a tó vize,
A szél puhán simogat,
Megpihen a föld: terjed a láng.
Egyik ág a másiknak adja – sötétben, hidegben, némán…
Üvöltsetek Farkasok!